25 Eylül 2013 Çarşamba

Plastik Şişelerden Puf Yapımı

Bugün, sizinle internette dolaşırken gözüme takılan kolay bir puf yapımı projesini paylaşacağım. O kadar kolay bir yapımı var ki görünce çok şaşırdım. Benim gibi puf seven birisi için süper bir fikir. Sevimli bir kaplamayla çocuklarımızın odasında da harika durur.

Öncelikle 1 litrelik pepsi, Coca cola vb. plastik şişeleri biriktiriyoruz. Kare bir puf istiyorsak 16 adet plastik şişe yeterli. Aşağıda resimde görüldüğü gibi bir düz bir ters gelecek ve bir kare oluşturacak şekilde 4x4 diziyoruz. Ve birbirine iyice bantlıyoruz.


 
Üstüne ve altına kenarlarını aşmayacak şekilde karton koyup, onları da koli bantıyla sabitliyoruz. Kare puf yapıyorsak kartonlar kare, aşağıdaki gibi yuvarlak bir puf yapıyorsak daire olmalı.
 

 
Oturulacak kısmı sert olmaması için, eski bir yastık kılıfının içine biraz elyaf koyup üst kısmına düzelterek koyuyor ve bunu da koli bantıyla sabitliyoruz. Eski bir yastığınız varsa o da olur.
 
 
Ya da alttaki gibi pufun altta kalacak yeri haricinde her yerini süngerle kaplıyoruz.
 
 
Sonra da dışını istediğiniz kumaşla kaplayabilir, tutkallayarak halat ipleriyle sarabilir ya da dışına kendiniz kılıf örebilirsiniz.
İşte pufunuz hazır.

 
 
 
Dükkanımıza uğramak isterseniz buradan buyurun...
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder