29 Eylül 2013 Pazar

Sevimli Kapı Süsleri Yapılışı

Bugün sizlerle küçük ve şirin Kapı süslerinin yapımını paylaşacağım. Bu kapı süslerini kapı dışında da her yerde kullanabilirsiniz. İster duvarda, isterseniz dolaplarınızda, isterseniz bebek ve çocuk odalarında... İstediğiniz renklerde uygulayabilirsiniz. Üstelik yapımı çokta basit.




MALZEMELER;                            

Duş perde halkaları
Yün iplik, yada kalın  iplik
Kurdele
Silikon tabancası
Makas








YAPILIŞI;

Başlangıç noktası için,duş perde halkasına silikonla ipi yapıştırıyoruz.











Daha sonra sarmaya başlıyoruz.












İpi geri iterek büküyoruz ve sıkı sıkı sarıyoruz.













Sarma işlemini bitiriyoruz.






İpe silikon sürüp bir miktar bırakacak şekilde yapıştırıyoruz.












İpi döndürüp bir düğüm atıyoruz.












Şimdi eğlenceli kısmına geldik. Kurdele ile fiyonk yapıp çelenk süsümüze yapıştırıyoruz.











Küçük minik süslerimiz hazır.

 

İstediğiniz renklerde yapabilirsiniz seçim sizin hayal gücünüze kalmış.


Dükkanımıza uğramak isterseniz buradan buyurun...

 
 
 
 

Kaynak: http://www.smilelikeyoumeanit.net/2011/11/ornament-1-mini-wreath-tutorial.html



28 Eylül 2013 Cumartesi

Oyuncak Civciv Yapımı

Bugün bizim Cansu'cuğun sözü kesildi. Cansu kim diye sorarsanız, sevgili eşimin yiğeni. Bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Allah devamını erdirir inşallah. Velhasıl eve daha yeni döndük. Döner dönmez uyuyan minnoşumu yatırıp bilgisayarımın ana sayfasında bloğumda paylaşmak üzere tuttuğum... Ama bir türlü iki gündür paylaşamadığım Sevimli Civciv yapımını geçmek için bilgisayarımın başına oturdum. İki gündür bir türlü yazamıyorum çünkü deliler gibi bloğuma tema arıyorum. Tam olarak istediğim gibi bir temayı bulabildiğim söylenemez henüz. Sevimli, canlı, renkli ama renklerde boğmayan, gözü yormayan ve bloğumun adına uygun bir tema arıyorum. Birkaç tema buldum kafama uyan... Ama bir yeri hoşuma gitse, başka bir yerinde bir eksiklik oluyor mutlaka.  En son şuan kullandığım temayı kullanmaya karar verdim. Oldukça sevimli geldi bana ama bazı eklentilerinin olmaması kötü. Bakalım onları da eklentilerden çözmeye çalışacağım. Umarım sizlerin de hoşuna gitmiştir. Önerilere açığım bu arada :)

Gelelim asıl konumuz Oyuncak Civciv yapımına :)

Bu civcivi keçeden yapmışlar. Bence kalın kumaştan ya da iki kat yapılarak normal kumaştan da yapılabilir. Nasıl kesileceği ve dikileceği aşağıda açık bir şekilde gösterilmiş. Bunu da internetten bulmuştum ve bir gün Ares'ime yaparım diye bilgisayarımda saklıyordum. Uzun zaman oluyor o yüzden nereden olduğunu hatırlayamadım.

Bence çok sevimliler ve çocuklar bu civcivlere bayılacaklar.

 


 
 
 Dükkanımıza uğramak isterseniz buradan buyurun...
 

25 Eylül 2013 Çarşamba

Plastik Şişelerden Puf Yapımı

Bugün, sizinle internette dolaşırken gözüme takılan kolay bir puf yapımı projesini paylaşacağım. O kadar kolay bir yapımı var ki görünce çok şaşırdım. Benim gibi puf seven birisi için süper bir fikir. Sevimli bir kaplamayla çocuklarımızın odasında da harika durur.

Öncelikle 1 litrelik pepsi, Coca cola vb. plastik şişeleri biriktiriyoruz. Kare bir puf istiyorsak 16 adet plastik şişe yeterli. Aşağıda resimde görüldüğü gibi bir düz bir ters gelecek ve bir kare oluşturacak şekilde 4x4 diziyoruz. Ve birbirine iyice bantlıyoruz.


 
Üstüne ve altına kenarlarını aşmayacak şekilde karton koyup, onları da koli bantıyla sabitliyoruz. Kare puf yapıyorsak kartonlar kare, aşağıdaki gibi yuvarlak bir puf yapıyorsak daire olmalı.
 

 
Oturulacak kısmı sert olmaması için, eski bir yastık kılıfının içine biraz elyaf koyup üst kısmına düzelterek koyuyor ve bunu da koli bantıyla sabitliyoruz. Eski bir yastığınız varsa o da olur.
 
 
Ya da alttaki gibi pufun altta kalacak yeri haricinde her yerini süngerle kaplıyoruz.
 
 
Sonra da dışını istediğiniz kumaşla kaplayabilir, tutkallayarak halat ipleriyle sarabilir ya da dışına kendiniz kılıf örebilirsiniz.
İşte pufunuz hazır.

 
 
 
Dükkanımıza uğramak isterseniz buradan buyurun...
 
 

23 Eylül 2013 Pazartesi

Ben Kim miyim? Ares'te mi kim?..

Geldik Blog'un ikinci yazısına... Ben kimim ve Ares kim? sorularını cevaplandırmaya...
İnsan kendini nasıl tanıtır bilmem. 30 yaşında, 1.70 boylarında, ela gözlü, Eskişehir doğumlu, uzun yıllar Mersin'de yaşadığı için artık Mersin'li olmuş, evli ve bir minik canavar sahibi :) Evet doğru duydunuz evimizin bir minik canavarı var. Daha konuşmayı öğrenmediği için sürekli bağırıp, çığlıklar atarak evin içinde sabahtan akşama kadar koşturan ve hiç yerinde durmayan bir minik... ama tatlı mı tatlı, şirin mi şirin bir minik canavar. İşte o minik canavarın da adı: Ares
Aslına bakarsanız Ares'in daha çok lakabı var. Bu yalnızca aralarından bir tanesi. İleriki zamanlarda diğerlerini de kesin öğrenirsiniz.

                               İşte bu da bizim minik canavarımız :)
 
Size biraz profesyonel hayatımdan bahsetmek istiyorum ki beni daha iyi tanıyın. Aramızdaki mesafeler biraz ortadan kalksın.
 
Hmmmm... Nereden başlasam acaba?
 
Tiyatroyla uzun süren bir birlikteliğim oldu. Ara sıra küsüşmeler de olsa, birbirimizden ayrı duramadık. Bir çocuk oyunu yazdım... Hala oynanmakta. Eğitim asistanlığı, Cast Asistanlığı, Gazetede köşe yazarlığı da yaptıktan ve bilumum eğitimler (Yaratıcı Drama Liderliği, Dans, Fotoğraf, Dil, vb.) aldıktan sonra hamile olduğumu öğrendim... Ve her şeyi bırakıp bebeğim Ares'le ilgilenmeye karar verdim. 
Sonra, Hobby Peyzaj Firma sahibi sevgili eşim Hakan Karatepe'nin de yardımlarıyla Ares Çiçek Dünyası'nı kurdum. Yapay çiçek, gelin buketi, kapı süsü, vb. dekoratif ürünler satıyorum. Gelin buketlerini, kapı süslerini, vb. ürünleri kendim hazırlıyorum.
  
Bir uğrayıp, ziyaret etmek isterseniz buradan buyurun :) 
 
 
 
 
 

22 Eylül 2013 Pazar

Merhaba!.. ama nasıl bir merhaba?

Yaklaşık bir yıldır ara ara Blog yazarlığı ile ilgili yazılar okuyorum. İnternette, dergide, gazetede ve bir çok yerde... Cesaret edipte yapamadığım, isteyip te gerçekleştiremediğim Bloğumu sonunda hizmetinize sunuyorum :)

Başladık bakalım... Başa ne gelirse ya meraktan... Ya ... (gecenin 3'ü olmuş hatırlayamadım devamını)
Benimki de o hesap. Ne gelecekse gelsin bakalım. Hoş gelsin de... Gerisi koyuver gitsin :)

Konunun sadedine gelelim artık.

Merhaba demek istedim size Blog'umun ilk yazısında...

Kocaman, içten bir MERHABA!..

Ben kim miyim? Ares'de mi kim?

O da Blog'umun ikinci yazısında...